<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="150505150000503_I_Co_000266_2014_Uz_2014-10-20_001">
   <signature>I Co 266/14</signature>
   <date>2014-10-20 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2014-11-06 19:15:08.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15050515</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>DECISION</type>
   <chairman>Daniel Czech</chairman>
   <judges>
      <judge>Daniel Czech</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Wyjawienie Majątku</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 913 kpc</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>sekr. sądowy Joanna Laszuk</recorder>
   <thesis>Wierzyciel może żądać wyjawienia majątku także przed wszczęciem egzekucji, jeżeli:
1)	uprawdopodobni, że nie uzyska zaspokojenia w pełni swojej należności ze znanego mu majątku albo z przypadających dłużnikowi bieżących świadczeń periodycznych za okres sześciu miesięcy;
2)	po uzyskaniu tytułu wykonawczego wezwał dłużnika do zapłaty stwierdzonej nim należności listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, a dłużnik nie spełnił świadczenia w terminie 14 dni od dnia doręczenia wezwania do zapłaty (§ 2 art. 913).
</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Jolanta Chwiedźko</reviser>
   <publisher>Halina Brechun</publisher>
   <dateOfPublication>2014-11-06 19:15:08.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2024-04-10 19:38:00.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>