<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="151015050003021_VI_U_001373_2015_Uz_2018-03-02_002">
   <signature>VI U 1373/15</signature>
   <date>2018-03-02 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2019-05-23 13:04:42.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15101505</courtId>
   <departmentId>3021</departmentId>
   <type>SENTENCE, REASON</type>
   <chairman>Dorota Witkowska</chairman>
   <judges>
      <judge>Dorota Witkowska</judge>
   </judges>
   <themePhrases/>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 477(14); art. 477(14) § 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 1999 r. Nr 60, poz. 636 - )</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (Dz. U. z 1998 r. Nr 162, poz. 1118 - )</reference>
   </references>
   <legalBases/>
   <recorder>st. sekr. sądowy Iwona Piotrowicz</recorder>
   <thesis>(...) okres zasiłku chorobowego będzie liczony od nowa, jeżeli ubezpieczony odzyskując zdolność do pracy choćby na jeden dzień - ponownie po tej przerwie - stanie się niezdolny do pracy ale z powodu innej nowej choroby niż ta, która powodowała jego niezdolność do pracy w okresie 60 dni przed tym ponownym zachorowaniem </thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Elżbieta Piegowska</reviser>
   <publisher>Elżbieta Piegowska</publisher>
   <dateOfPublication>2019-05-23 13:04:42.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2022-01-31 11:36:31.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>