<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="151015250000503_I_C_000962_2017_Uz_2018-02-16_001">
   <signature>I C 962/17</signature>
   <date>2017-11-24 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2018-03-21 21:10:10.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15101525</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>Halina Ostafińska-Kołacka</chairman>
   <judges>
      <judge>Halina Ostafińska-Kołacka</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Telekomunikacyjne prawo</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 98; art. 98 § 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004 r. Nr 171, poz. 1800 - art. 56)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 6)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 56 ustawy praw telekomunikacyjnych</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>stażysta Ewelina Gadomska</recorder>
   <thesis>Nabywca wierzytelności ma obowiązek udowodnić w jaki sposób zostały zaliczone opłaty dokonane przez korzystającego z usług i wykazać sposób wyliczenia należności. </thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Ewelina Gadomska</reviser>
   <publisher>Magdalena Olszewska</publisher>
   <dateOfPublication>2018-03-21 21:10:10.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2023-11-22 16:27:02.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>