<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="151015250000503_I_C_001098_2016_Uz_2017-05-05_001">
   <signature>I C 1098/16</signature>
   <date>2017-01-25 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2017-05-09 22:00:30.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15101525</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>Halina Ostafińska-Kołacka</chairman>
   <judges>
      <judge>Halina Ostafińska-Kołacka</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Bezpodstawne wzbogacenie</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 28 września 2002 r. w sprawie opłat za czynności radców prawnych oraz ponoszenia przez Skarb Państwa kosztów pomocy prawnej udzielonej przez radcę prawnego ustanowionego z urzędu (Dz. U. z 2002 r. Nr 163, poz. 1349 - § 6; § 6 ust. 4)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 98; art. 98 § 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 405; art. 409)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 409 kc</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>stażysta Ewelina Gadomska</recorder>
   <thesis>Obdarowany nie ma obowiązku zwrotu korzyści jeżeli mógł przypuszczać, że korzyść mu się nie należy lub zużył korzyść.</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Agata Dybowska</reviser>
   <publisher>Magdalena Olszewska</publisher>
   <dateOfPublication>2017-05-09 22:00:30.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-05-09 11:09:08.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>