<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="151015250000503_I_C_001126_2017_Uz_2018-02-27_001">
   <signature>I C 1126/17</signature>
   <date>2017-12-20 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2018-04-17 22:00:08.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15101525</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>SENTENCE, REASON</type>
   <chairman>Halina Ostafińska-Kołacka</chairman>
   <judges>
      <judge>Halina Ostafińska-Kołacka</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Ugoda</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 98; art. 98 § 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 117; art. 117 § 2; art. 6; art. 917)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 917 kc w zw. z art. 6 kc</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>stażysta Ewelina Gadomska</recorder>
   <thesis>Powód jako nabywca wierzytelności ma obowiązek udowodnić wysokość żądania również wtedy, gdy wynika ono z ugody zawartej z pozwanym. </thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Ewelina Gadomska</reviser>
   <publisher>Magdalena Olszewska</publisher>
   <dateOfPublication>2018-04-17 22:00:08.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2023-11-22 14:41:50.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>