<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="151025200002527_V_GC_001302_2017_Uz_2018-10-17_001">
   <signature>V GC 1302/17</signature>
   <date>2018-10-17 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2019-10-22 18:51:27.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15102520</courtId>
   <departmentId>2527</departmentId>
   <type>REGULATION, SENTENCE, REASON</type>
   <chairman>Ryszard Kołodziejski</chairman>
   <judges>
      <judge>Ryszard Kołodziejski</judge>
   </judges>
   <themePhrases/>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 232; art. 6; art. 98; art. 98 § 1; art. 98 § 3)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 5; art. 6; art. 774; art. 87; art. 88)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 774 kc</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>stażysta Jowita Stafiej</recorder>
   <thesis>Przewoźnik decydując się na transport łączony działa na własne ryzyko, a dodatkowe koszty z tym  związane nie mogą obciążać dającego towar do przewozu - zlecającego przewóz</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Justyna Kołakowska</reviser>
   <publisher>Joanna Matusz-Paternoga</publisher>
   <dateOfPublication>2019-10-22 18:51:27.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-10-22 16:31:44.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>