<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="151025200002527_V_GC_001511_2018_Uz_2019-09-18_001">
   <signature>V GC 1511/18</signature>
   <date>2019-09-18 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2019-12-13 17:50:37.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15102520</courtId>
   <departmentId>2527</departmentId>
   <type>SENTENCE, REASON</type>
   <chairman>Maria Szymańska</chairman>
   <judges>
      <judge>Maria Szymańska</judge>
   </judges>
   <themePhrases/>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 100; art. 98; art. 98 § 1; art. 98 § 3)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 361; art. 481; art. 481 § 1; art. 481 § 2; art. 509; art. 805; art. 805 § 1; art. 805 § 2; art. 817; art. 817 § 1; art. 824; § 1)</reference>
   </references>
   <legalBases/>
   <recorder>Sekretarz sądowy Marta Maresz</recorder>
   <thesis>Wierzyciel nie może objąć umową cesji praw, których zgodnie z łączącą go z dłużnikiem umową nie posiada i w przyszłości posiadać nie będzie</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Monika Jabłonecka</reviser>
   <publisher>Aleksandra Stachelek</publisher>
   <dateOfPublication>2019-12-13 17:50:37.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2025-10-26 17:29:04.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>