<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="151025200002527_V_GC_001570_2017_Uz_2018-07-30_001">
   <signature>V GC 1570/17</signature>
   <date>2018-07-30 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2019-03-14 18:10:11.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15102520</courtId>
   <departmentId>2527</departmentId>
   <type>REASON</type>
   <chairman></chairman>
   <judges/>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Sprzedaż</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 98)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 481; art. 481 § 1; art. 535; art. 6)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>ART. 535 K.C. W ZW. ART. 481 PAR. 1. K.C.</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder></recorder>
   <thesis>Jeżeli na fakturze VAT zaznaczono, że odbiór faktury jest równoznaczny z odbiorem towaru, to odbiorca faktury podpisuje ten dokument rozliczeniowy, składa jednocześnie oświadczenie o tym, że towar odebrał. </thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Jowita Stafiej</reviser>
   <publisher>Aleksandra Stachelek</publisher>
   <dateOfPublication>2019-03-14 18:10:11.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-04-23 22:08:08.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>