<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="151500000000503_I_ACz_000808_2017_Uz_2017-09-26_001">
   <signature>I ACz 808/17</signature>
   <date>2017-09-26 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2017-11-16 21:05:12.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15150000</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>DECISION, REASON</type>
   <chairman>Zofia Kawińska-Szwed</chairman>
   <judges>
      <judge>Anna Bohdziewicz</judge>
      <judge>Zofia Kawińska-Szwed</judge>
      <judge>Elżbieta Karpeta</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Uznanie orzeczenia sądu państwa obcego</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 385; art. 397; art. 397 § 2)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 25 lutego 1964 r. - Kodeks rodzinny i opiekuńczy (Dz. U. z 1964 r. Nr 9, poz. 59 - art. 58)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 21 i 23 Rozporządzenia Rady (WE) nr 2201/2003 z 27.11.2003r.</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder></recorder>
   <decision></decision>
   <reviser>Katarzyna Noras</reviser>
   <publisher>Barbara Panek</publisher>
   <dateOfPublication>2017-11-16 21:05:12.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-11-16 11:52:19.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>