<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="152010000000503_I_C_001527_2014_Uz_2015-09-18_001">
   <signature>I C 1527/14</signature>
   <date>2015-09-18 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2015-12-14 18:15:31.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15201000</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>SENTENCE, REASON</type>
   <chairman>Zygmunt Drożdżejko</chairman>
   <judges>
      <judge>Zygmunt Drożdżejko</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Usługi Medyczne</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 30 sierpnia 2009 r. w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu świadczeń pielęgnacyjnych i opiekuńczych w ramach opieki długoterminowej (Dz. U. z 2009 r. Nr 140, poz. 1147 - )</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 189; art. 98)</reference>
      <reference>Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 29 sierpnia 2009 r. w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu leczenia szpitalnego (Dz. U. z 2009 r. Nr 140, poz. 1143 - )</reference>
      <reference>Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 maja 2008 r. w sprawie ogólnych warunków umów o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej (Dz. U. z 2008 r. Nr 81, poz. 484 - § 28; § 28 ust. 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 15 kwietnia 2011 r. o działalności leczniczej (Dz. U. z 2011 r. Nr 112, poz. 654 - art. 44; art. 45; art. 45 ust. 1)</reference>
      <reference>Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 7 listopada 2007 r. w sprawie rodzaju i zakresu świadczeń zapobiegawczych, diagnostycznych, leczniczych i rehabilitacyjnych udzielanych przez pielęgniarkę albo położną samodzielnie bez zlecenia lekarskiego (Dz. U. z 2007 r. Nr 210, poz. 1540 - )</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 405)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. z 2004 r. Nr 210, poz. 2135 - art. 117; art. 14; art. 97; art. 97 ust. 2)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 64 ustawy o świadczeniach medycznych</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>Karolina Lipka</recorder>
   <decision></decision>
   <reviser>Elżbieta Nalepka</reviser>
   <publisher>Ewa Stękowska</publisher>
   <dateOfPublication>2015-12-14 18:15:31.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-08-24 14:18:24.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>