<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="152010000004527_IX_GC_000181_2015_Uz_2015-10-13_001">
   <signature>IX GC 181/15</signature>
   <date>2015-10-13 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2015-11-06 18:16:10.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15201000</courtId>
   <departmentId>4527</departmentId>
   <type>SENTENCE, REASON</type>
   <chairman></chairman>
   <judges>
      <judge>Dariusz Pawłyszcze</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Zamówienia Publiczne</themePhrase>
      <themePhrase>Zamówienia Publiczne (Przepisy Ogólne)</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 229; art. 230; art. 98)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 647)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2004 r. Nr 19, poz. 177 - art. 144; art. 144/1; art. 36/1; art. 36/1 pkt. 16; art. 36/1 pkt. 4; art. 7)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 144.1 Prawa zamówień publicznych</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder></recorder>
   <thesis>Zamawiający nie ma prawa przedłożyć wykonawcy, którego oferta została skutecznie wybrana w przetargu publicznym, do podpisania umowy zawierającej postanowienia odmienne od ogłoszonych w SIWZ, wzorze umowy i wybranej ofercie..</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Grażyna Stochel</reviser>
   <publisher>Lidia Rożanowska</publisher>
   <dateOfPublication>2015-11-06 18:16:10.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-06-23 14:42:56.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>