<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="152015250000503_I_C_000046_2020_Uz_2020-10-08_001">
   <signature>I C 46/20</signature>
   <date>2020-10-08 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2022-12-21 18:00:03.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15201525</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>asesor sądowy Jerzy Wróbel</chairman>
   <judges>
      <judge>asesor sądowy Jerzy Wróbel</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Zapłata</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 98)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. - Prawo bankowe (Dz. U. z 1997 r. Nr 140, poz. 939 - art. 69; art. 69 ust. 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 6)</reference>
   </references>
   <legalBases/>
   <recorder>asystent sędziego Paweł Radźko</recorder>
   <thesis>Ponieważ z samej umowy nie wynika faktyczna wysokość kredytu, a jedynie wysokość limitu kredytowego na stronie powodowej spoczywa obowiązek wykazania, że pozwany z kredytu skorzystał (art.6 k.c.). Takim dowodem byłby wyciąg z rachunku prowadzonego dla karty, ale z okresu obowiązywania umowy między stronami.</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Przemysław Cyrwus</reviser>
   <publisher>Przemysław Cyrwus</publisher>
   <dateOfPublication>2022-12-21 18:00:03.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2022-12-21 09:44:41.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>