<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="152510000000503_I_C_000717_2017_Uz_2019-05-24_001">
   <signature>I C 717/17</signature>
   <date>2019-05-02 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2019-08-19 19:25:30.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15251000</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>REASON</type>
   <chairman></chairman>
   <judges/>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Prawa pacjenta</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 415; art. 448)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta (Dz. U. z 2009 r. Nr 52, poz. 417 - art. 4; art. 4 ust. 1; art. 6; art. 6 ust. 1)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 4 i 6 ustawy o prawach pacjenta</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder></recorder>
   <decision></decision>
   <reviser>Katarzyna Barszczak vel Bartczak</reviser>
   <publisher>Katarzyna Barszczak vel Bartczak</publisher>
   <dateOfPublication>2019-08-19 19:25:30.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-08-19 15:49:02.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>