<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="152510000004021_VIII_P_000043_2017_Uz_2019-01-14_001">
   <signature>VIII P 43/17</signature>
   <date>2019-01-14 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2019-02-19 18:28:42.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15251000</courtId>
   <departmentId>4021</departmentId>
   <type>REGULATION, REASON</type>
   <chairman>S. Przybysz</chairman>
   <judges>
      <judge>S. Przybysz</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Postępowanie w sprawach ze stosunku pracy</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o biegłych rewidentach i ich samorządzie, podmiotach uprawnionych do badania sprawozdań finansowych oraz o nadzorze publicznym (Dz. U. z 2009 r. Nr 77, poz. 649 - art. 31; art. 31 ust. 1; art. 31 ust. 2; art. 31 ust. 2 pkt. 2; art. 41; art. 41 § 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 16 grudnia 1972 r. o podatku dochodowym (Dz. U. z 1972 r. Nr 53, poz. 339 - art. 7; ust. 5)</reference>
      <reference>Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 18 czerwca 2003 r. w sprawie wysokości i sposobu obliczania wydatków Skarbu Państwa w postępowaniu karnym (Dz. U. z 2003 r. Nr 108, poz. 1026 - § 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. z 2002 r. Nr 200, poz. 1679 - ust. 5)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 16 września 1982 r. - Prawo spółdzielcze (Dz. U. z 1982 r. Nr 30, poz. 210 - art. 42; art. 42 § 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks postępowania karnego (Dz. U. z 1997 r. Nr 89, poz. 555 - art. 167; art. 29; art. 29 § 1; art. 399; art. 399 § 1; art. 4; art. 410; art. 424; art. 424 § 1; art. 427; art. 427 § 1; art. 433; art. 433 § 1; art. 434; art. 437; art. 437 § 1; art. 437 § 2; art. 453; art. 5; art. 5 § 2; art. 618; art. 618 § 1; art. 618 § 1 pkt. 1; art. 618 § 1 pkt. 9; art. 626; art. 626 § 1; art. 627; art. 7; dział 9; dział 9 art. 41; dział 9 art. 41 ust. 2)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 15 grudnia 2000 r. o spółdzielniach mieszkaniowych (Dz. U. z 2001 r. Nr 4, poz. 27 - art. 6; art. 6 ust. 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 1994 r. Nr 121, poz. 591 - art. 53; art. 53 ust. 3; art. 54; art. 54 ust. 1; art. 65; art. 65 ust. 2; art. 65 ust. 2 pkt. 1; art. 65 ust. 2 pkt. 3; art. 65 ust. 2 pkt. 4; art. 65 ust. 2 pkt. a; art. 65 ust. 5; art. 65 ust. 5 pkt. 7; ust. 1)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art.65 ust.2 pkt 1 i pkt 3-4 oraz art.65 ust.5 pkt 7 ustawy o rachunkowości i ust.76 lit b KSRF nr 1</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder></recorder>
   <decision></decision>
   <reviser>Beata Łuczak</reviser>
   <publisher>Beata Łuczak</publisher>
   <dateOfPublication>2019-02-19 18:28:42.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-07-01 02:49:51.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>