<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="152510000004021_VIII_U_000819_2016_Uz_2019-02-18_001">
   <signature>VIII U 819/16</signature>
   <date>2019-02-18 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2019-05-23 13:21:49.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15251000</courtId>
   <departmentId>4021</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>B. Kempa</chairman>
   <judges>
      <judge>B. Kempa</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Składki na ubezpieczenie społeczne</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art.6 ust.1 pkt 5, art.9 ustawy z dnia 13.10.1998r. o systemie ubezpieczeń społecznych</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder></recorder>
   <thesis>jeśli ubezpieczony podlega ubezpieczeniom społecznym z tytułu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę i osiąga wynagrodzenie wyższe niż minimalne, nie ma obowiązku opłaty składek na ubezpieczenie społeczne z tytułu działalności gospodarczej.</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Beata Łuczak</reviser>
   <publisher>Beata Łuczak</publisher>
   <dateOfPublication>2019-05-23 13:21:49.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-04-16 13:28:38.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>