<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="152510000004021_VIII_U_001966_2018_Uz_2019-01-09_001">
   <signature>VIII U 1966/18</signature>
   <date>2019-01-09 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2019-03-11 18:26:13.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15251000</courtId>
   <departmentId>4021</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>B. Kempa</chairman>
   <judges>
      <judge>B. Kempa</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Wysokość emerytury</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art.477^14^§1 i art.477^14^§2 kpc</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder></recorder>
   <thesis>przy ustalaniu kapitału początkowego mogą mieć zastosowanie - wysokości wynagrodzeń wynikające ze stawki osobistego zaszeregowania, w sytuacji, gdy brak dokumentacji płacowej. Wyliczona wysokość kapitału początkowego jest uwzględniona przy wyliczaniu emerytury.</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Beata Łuczak</reviser>
   <publisher>Beata Łuczak</publisher>
   <dateOfPublication>2019-03-11 18:26:13.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-03-11 13:00:36.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>