<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="152510000004021_VIII_U_002161_2017_Uz_2018-01-10_001">
   <signature>VIII U 2161/17</signature>
   <date>2018-01-10 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2018-02-12 21:20:06.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15251000</courtId>
   <departmentId>4021</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>B. Kempa</chairman>
   <judges>
      <judge>B. Kempa</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Składki na ubezpieczenie społeczne</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art.6 ust.1 ustawy z dn. 13.10.1998r. o systemie ubezpieczeń społecznych</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder></recorder>
   <thesis>w świetle obowiązujących przepisów polskiego systemu ubezpieczeń społecznych, obowiązanym do spłaty składek na ubezpieczenie społeczne pracownika, jest płatnik składek - pracodawca.</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Beata Łuczak</reviser>
   <publisher>Beata Łuczak</publisher>
   <dateOfPublication>2018-02-12 21:20:06.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2018-03-02 13:00:34.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>