<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="152510000004021_VIII_U_002490_2017_Uz_2018-02-07_001">
   <signature>VIII U 2490/17</signature>
   <date>2018-02-07 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2018-03-05 21:10:11.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15251000</courtId>
   <departmentId>4021</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>B. Kempa</chairman>
   <judges>
      <judge>B. Kempa</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Wysokość emerytury</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art.183, art.26, art.53 ustawy z dnia 17.12.1998r.o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder></recorder>
   <thesis>możliwość zastosowania nowej kwoty bazowej możliwy był - dla osób, które ukończyły powszechny wiek emerytalny najpóźniej w 2014r czyli system emerytur mieszanych).</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Beata Łuczak</reviser>
   <publisher>Beata Łuczak</publisher>
   <dateOfPublication>2018-03-05 21:10:11.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-08-08 20:14:38.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>