<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="152510100003927_XIII_GC_002306_2016_Uz_2017-05-22_001">
   <signature>XIII GC 2306/16</signature>
   <date>2017-04-27 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2017-11-10 21:05:30.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15251010</courtId>
   <departmentId>3927</departmentId>
   <type>REGULATION, SENTENCE, REASON</type>
   <chairman>Paweł Hajdys</chairman>
   <judges>
      <judge>Paweł Hajdys</judge>
   </judges>
   <themePhrases/>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 10 kwietnia 1997 r. - Prawo energetyczne (Dz. U. z 1997 r. Nr 54, poz. 348 - art. 3; art. 3 pkt. 13; art. 3 pkt. 18; art. 57; art. 57 ust. 1; art. 57 ust. 1 pkt. 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 6)</reference>
   </references>
   <legalBases/>
   <recorder>Magdalena Adamkiewicz</recorder>
   <thesis>W wypadku nielegalnego poboru energii bez zawarcia umowy przedsiębiorstwo energetyczne może żądać opłaty określonej w taryfie od osoby, która rzeczywiście energię pobrała, nie zaś od dysponenta lokalu, w którym do poboru energii doszło.</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Sylwia Zdziebkowska</reviser>
   <publisher>Jacek Fornalczyk</publisher>
   <dateOfPublication>2017-11-10 21:05:30.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-11-10 10:06:48.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>