<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="153510550000503_I_C_000743_2016_Uz_2017-02-23_001">
   <signature>I C 743/16</signature>
   <date>2017-02-23 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2017-04-13 19:15:30.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15351055</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>Piotr Chrzanowski</chairman>
   <judges>
      <judge>Piotr Chrzanowski</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Usługi świadczone drogą elektroniczną</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art.471 kc</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>sekr. sąd. Dorota Saks</recorder>
   <thesis>Fakt prawnego uregulowania umów telekomunikacyjnych w Prawie telekomunikacyjnym z 2004r. oznacza, że do tych umów choć są to umowy o świadczenie usług nie mają zastosowania przepisy o zleceniu (Art.750 kc)</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Anna Furs</reviser>
   <publisher>Anna Furs</publisher>
   <dateOfPublication>2017-04-13 19:15:30.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-04-15 08:23:19.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>