<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="153510550000503_I_C_001013_2014_Uz_2017-02-16_001">
   <signature>I C 1013/14</signature>
   <date>2017-02-16 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2017-04-13 19:15:30.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15351055</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>Piotr Chrzanowski</chairman>
   <judges>
      <judge>Piotr Chrzanowski</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Ubezpieczenie</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art.805 kc</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>sekr. sąd Dorota Saks</recorder>
   <thesis>Nie ma podstaw , by w przypadku jasno sformułowanej umowy ubezpieczenia obliczać trwały uszczerbek na zdrowiu na innej podstawie, aniżeli przy zastosowaniu Tabeli norm oceny procentowego trwałego uszczerbku na zdrowiu. </thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Anna Furs</reviser>
   <publisher>Anna Furs</publisher>
   <dateOfPublication>2017-04-13 19:15:30.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-04-15 10:42:11.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>