<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154010150002021_IV_U_000235_2015_Uz_2015-08-12_002">
   <signature>IV U 235/15</signature>
   <date>2015-08-12 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2015-11-20 18:16:28.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15401015</courtId>
   <departmentId>2021</departmentId>
   <type>SENTENCE, REASON</type>
   <chairman>Beata Bury</chairman>
   <judges>
      <judge>Beata Bury</judge>
   </judges>
   <themePhrases/>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 477(14); art. 477(14) § 2)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 1999 r. Nr 60, poz. 636 - art. 18; art. 18 ust. 1; art. 18 ust. 2; art. 18 ust. 3; art. 18 ust. 4; art. 18 ust. 5; art. 18 ust. 6)</reference>
   </references>
   <legalBases/>
   <recorder>Magdalena Zając</recorder>
   <thesis>Świadczenie rehabilitacyjne przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do pracy, a dalsze lecznie lub rehabilitacja lecznicza rokują odzyskanie zdolności do pracy. Świadczenie rehabilitacyjne przysługuje przez okres niezbędny do pzywrócenia zdolności do pracy, nie dłużej jednak niż przez okres 12 miesięcy. </thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Iwona Baran</reviser>
   <publisher>Iwona Baran</publisher>
   <dateOfPublication>2015-11-20 18:16:28.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2015-11-20 12:28:26.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>