<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154505200008003_XVI_C_001707_2014_Uz_2016-10-11_001">
   <signature>XVI C 1707/14</signature>
   <date>2016-10-11 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2016-10-18 19:15:28.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15450520</courtId>
   <departmentId>8003</departmentId>
   <type>REASON</type>
   <chairman></chairman>
   <judges/>
   <themePhrases/>
   <references>
      <reference>Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r. (Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483 - art. 21; art. 21 ust. 1; art. 21 ust. 64)</reference>
      <reference>Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 28 września 2002 r. w sprawie opłat za czynności radców prawnych oraz ponoszenia przez Skarb Państwa kosztów pomocy prawnej udzielonej przez radcę prawnego ustanowionego z urzędu (Dz. U. z 2002 r. Nr 163, poz. 1349 - § 9; § 9 pkt. 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 129; art. 229; art. 230; art. 98)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 222; art. 222 § 1; art. 5; art. 691; art. 691 § 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 21 czerwca 2001 r. o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 2001 r. Nr 71, poz. 733 - art. 14; art. 14 ust. 1; art. 14 ust. 4; art. 14 ust. 6; art. 15; art. 2; art. 2 ust. 1; art. 2 ust. 1 pkt. 1)</reference>
   </references>
   <legalBases/>
   <recorder></recorder>
   <decision></decision>
   <reviser>Ewa Średnicka</reviser>
   <publisher>Ewa Średnicka</publisher>
   <dateOfPublication>2016-10-18 19:15:28.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-05-28 01:45:33.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>