<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154505250001003_II_C_001770_2013_Uz_2016-12-19_001">
   <signature>II C 1770/13</signature>
   <date>2016-12-19 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2017-05-11 22:00:18.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15450525</courtId>
   <departmentId>1003</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>Michał Pałka</chairman>
   <judges>
      <judge>Michał Pałka</judge>
   </judges>
   <themePhrases/>
   <references/>
   <legalBases/>
   <recorder></recorder>
   <thesis>Od chwili zakończenia przetargu zarządca zarządza nieruchomością już nie tylko w interesie stron ale i w interesie nabywcy. Natomiast do tej chwili, nabywca nie jest osobą zainteresowaną, której zarządca mógłby wyrządzić szkodę przez nieprawidłowe zarządzanie nieruchomością i dlatego za ewentualne naruszenia obowiązków zaistniałe przed dniem licytacji zarządca nie odpowiada wobec nabywcy na podstawie art. 938 § 1 Kpc .Nabywca licytacyjny nabywa nieruchomość na licytacji publicznej na własne ryzyko i powinien liczyć się z tym że nabywa nieruchomość w takim stanie w jakim ona się znajduje cn. w dniu poprzedzającym dzień licytacji. </thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Anna Marciniak</reviser>
   <publisher>Anna Marciniak</publisher>
   <dateOfPublication>2017-05-11 22:00:18.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-12-02 11:17:25.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>