<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154505250001003_II_C_002338_2014_Uz_2015-03-28_001">
   <signature>II C 2338/14</signature>
   <date>2015-03-03 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2015-12-22 18:15:29.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15450525</courtId>
   <departmentId>1003</departmentId>
   <type>REASON</type>
   <chairman></chairman>
   <judges/>
   <themePhrases/>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 10 kwietnia 1997 r. - Prawo energetyczne (Dz. U. z 1997 r. Nr 54, poz. 348 - art. 5; art. 5 ust. 3)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 227; art. 229; art. 230; art. 232; art. 3)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 117; art. 117 § 1; art. 118; art. 120; art. 120 § 1; art. 405; art. 535; art. 554; art. 555; art. 6; art. 750; art. 751)</reference>
   </references>
   <legalBases/>
   <recorder></recorder>
   <thesis> Zawarta przez strony umowa jest, zatem umową mieszaną łączącą elementy dwu umów nazwanych: umowy sprzedaży energii elektrycznej i umowy przesyłowej, a tym samym do roszczeń wynikających z tej umowy powinno się stosować przepisy dotyczące obu zobowiązań, także w zakresie przedawnienia</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Anna Marciniak</reviser>
   <publisher>Anna Marciniak</publisher>
   <dateOfPublication>2015-12-22 18:15:29.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2015-12-22 10:55:42.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>