<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154505250001003_II_C_003527_2015_Uz_2016-05-30_001">
   <signature>II C 3527/15</signature>
   <date>2016-05-30 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2016-07-27 19:15:30.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15450525</courtId>
   <departmentId>1003</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>Michał Pałka</chairman>
   <judges>
      <judge>Michał Pałka</judge>
   </judges>
   <themePhrases/>
   <references/>
   <legalBases/>
   <recorder></recorder>
   <thesis> Przy ocenie czy na skutek czynności prawnej zaskarżonej w trybie art. 527 i nast. Kodeksu cywilnego, doszło do pokrzywdzenia wierzyciela, należy brać pod uwagę całokształt sytuacji majątkowej dłużnika przed i po zaskarżonej czynności, nie tracąc z pola widzenia również tych składników majątku, które wprawdzie nie podlegają egzekucji, ale dają widoki na powstanie egzekwowalnego majątku choćby w przyszłości.</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Anna Marciniak</reviser>
   <publisher>Anna Marciniak</publisher>
   <dateOfPublication>2016-07-27 19:15:30.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-02-02 09:43:14.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>