<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154505250003012_VI_Nsm_000637_2016_Uz_2017-10-09_001">
   <signature>VI Nsm 637/16</signature>
   <date>2017-09-21 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2017-10-17 22:05:28.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15450525</courtId>
   <departmentId>3012</departmentId>
   <type>DECISION, REASON</type>
   <chairman>Barbara Ciwińska</chairman>
   <judges>
      <judge>Barbara Ciwińska</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Kontakty z dzieckiem</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 299; art. 304; art. 520)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 20 maja 1971 r. - Kodeks wykroczeń (Dz. U. z 1971 r. Nr 12, poz. 114 - art. 107; art. 17; art. 17 § 2)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 25 lutego 1964 r. - Kodeks rodzinny i opiekuńczy (Dz. U. z 1964 r. Nr 9, poz. 59 - art. 113(2); art. 113(2) § 1; art. 113(2) § 113(3); art. 113(2) § 113(6); art. 95)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 113.2 par. 1, 113.3 i 113.6 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>Joanna Piwowarska</recorder>
   <thesis>1)	oddalić wniosek, 
2)	przyznać wynagrodzenie biegłym : 
-lekarzowi psychiatrze  D.K.w kwocie 576 (pięćset siedemdziesiąt sześć ) złotych,
--lekarzowi psychiatrze  A.K.w kwocie 576 (pięćset siedemdziesiąt sześć ) złotych,
--psycholog I.P.w kwocie 576 (pięćset siedemdziesiąt sześć) złotych,
które to wynagrodzenie wypłacić biegłym tymczasowo ze Skarbu Państwa kasa Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy w Warszawie,
3)	przyznać wynagrodzenie adwokat E. J. prowadzącej kancelarię w W. pod adresem ul. (...) w kwocie 240 (dwieście czterdzieści) złotych za pełnioną funkcję pełnomocnika z urzędu dla uczestnikówG. i P. T., które to wynagrodzenie wypłacić ze Skarbu Państwa kasa Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy w Warszawie,
4)	kosztami postepowania obciążyć wnioskodawcę J. T. i nakazać pobrać od niego na rzecz Skarbu Państwa kwotę 1968 (tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt osiem) złotych, w tym 1728 złotych tytułem pokrycia kosztów w wydanej sprawie opinii biegłych oraz 240 złotych tytułem pokrycia kosztów pomocy prawnej udzielonej uczestnikom z urzędu. 

</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Ewa Rębecka</reviser>
   <publisher>Ewa Rębecka</publisher>
   <dateOfPublication>2017-10-17 22:05:28.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-05-02 20:53:57.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>