<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154505250003012_VI_Nsm_001768_2017_Uz_2017-12-11_001">
   <signature>VI Nsm 1768/17</signature>
   <date>2017-11-21 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2017-12-18 21:05:28.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15450525</courtId>
   <departmentId>3012</departmentId>
   <type>DECISION, REASON</type>
   <chairman>Barbara Ciwińska</chairman>
   <judges>
      <judge>Barbara Ciwińska</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Kontakty z dzieckiem</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Ustawa z dnia 25 lutego 1964 r. - Kodeks rodzinny i opiekuńczy (Dz. U. z 1964 r. Nr 9, poz. 59 - art. 107; art. 107 § 1; art. 113; art. 113 § 1; art. 113(1); art. 113(1) § 1; art. 92; art. 93; art. 93 § 1; art. 95; art. 95 § 3)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 92, 107, 113 - 113.6 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego, 107</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>Joanna Piwowarska</recorder>
   <thesis>1)	ustalić, że  D.T.będzie  się opiekował  swoją małoletnią  córką Z.R.T.ur. (...). w następujący sposób, 
a ) w czasie wakacji letnich 2 tygodnie w miesiącu lipcu i 2  tygodnie w miesiącu sierpniu każdego roku do ustalenia do końca marca każdego roku z matką dziecka na piśmie, które to będą tygodnie, zaś w braku ustaleń będą to pierwsze dwa tygodnie lipca i pierwsze dwa tygodnie sierpnia poczynając od pierwszej soboty lipca i pierwszej soboty sierpnia godzina 10.00 kiedy to odbierze córkę od matki i odwiezie ją do matki po 2 tygodniach, 
b) w czasie Świąt Bożego Narodzenia :
--w latach nie parzystych poczynając od 2017 roku będzie spędzał w córkę 22,23 i 24 grudnia do godziny 18 tej oraz 5 dni w okresie między Świętami Bożego Narodzenia a Nowym Rokiem pozostawiając ustaleniom rodziców, które to będą dni, zobowiązując ojca do odwiezienie córki do matki w Wigilię na godzinę 18.00, 
-- w latach  parzystych poczynając od 2018 roku będzie spędzał w córką czas od 25 grudnia  godzina  10.00 do 31 grudnia godzina 18.00 kiedy to odwiezie dziecko do matki, 
c) w okresie Świąt Wielkanocy: 
-- w latach parzystych poczynając od 2018r. 
spędzi z córką czas od Wielkiego Piątku,  kiedy to odbierze ją z przedszkola do Niedzieli Wielkanocnej,  gdy odwiezie dziecko do matki na godzinę 12.00,
--w latach nieparzystych poczynając od 2019  spędzi z córką czas od Niedzieli Wielkanocnej godzin 12.00 do wtorku po świętach godzina 18.00 kiedy to odprowadzi dziecko do matki, 

2. ustalić że w czasie wakacji, ferii i świąt nie obowiązują kontakty weekendowe oraz kontakty ojca we wtorki i czwartki ustalone w ugodzie, 

3. w pozostałym zakresie umorzyć  postępowanie wobec zawarcia ugody, 
4. pozostawić  strony przy poniesionych kosztach postępowania. 



</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Ewa Rębecka</reviser>
   <publisher>Ewa Rębecka</publisher>
   <dateOfPublication>2017-12-18 21:05:28.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-02-26 23:34:17.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>