<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154505250004527_IX_GC_002332_2014_Uz_2016-11-08_001">
   <signature>IX GC 2332/14</signature>
   <date>2016-11-08 01:00:00.0 CET</date>
   <publicationDate>2018-03-01 21:10:06.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15450525</courtId>
   <departmentId>4527</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>Grzegorz Babiński</chairman>
   <judges>
      <judge>Grzegorz Babiński</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Nienależne świadczenie</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 45 kc</legalBasis>
      <legalBasis>art. 410 kc</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>Jolanta Kordalska</recorder>
   <thesis>aby móc mówić o pełnomocnictwie, musi być określony jego zakres t.j. czynności które dana osoba podejmuje. Chodzi oczywiście o czynności prawne. Nie jest czynnością prawną &quot;kontakt&quot;pojęcie to bardziej wskazuje na rolę posłańca, a nie pełnomocnika. </thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Katarzyna Płachecka</reviser>
   <publisher>Katarzyna Płachecka</publisher>
   <dateOfPublication>2018-03-01 21:10:06.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2018-02-28 14:53:27.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>