<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154505250004527_IX_GC_004815_2014_Uz_2015-09-22_001">
   <signature>IX GC 4815/14</signature>
   <date>2015-09-22 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2017-04-27 22:00:42.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15450525</courtId>
   <departmentId>4527</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>Grzegorz Babiński</chairman>
   <judges>
      <judge>Grzegorz Babiński</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Leasing</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 355 § 1 k.p.c., art. 709^15^ k.c., art. 5 k.c</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>Joanna Sobiczewska</recorder>
   <thesis>Korzyść z tego tytułu [zbycia przedmiotu leasingu] powinna być zaliczona na poczet pozostałych do zapłaty rat leasingowych, ale nie oznacza to, że w sytuacji, gdy korzyść ta będzie wyższa, korzystającemu należy się tą nadwyżkę zwrócić. 
</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Katarzyna Płachecka</reviser>
   <publisher>Katarzyna Płachecka</publisher>
   <dateOfPublication>2017-04-27 22:00:42.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-04-27 09:34:00.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>