<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154505250004527_IX_GC_004815_2014_Uz_2015-10-06_001">
   <signature>IX GC 4815/14</signature>
   <date>2015-10-06 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2017-04-27 22:00:42.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15450525</courtId>
   <departmentId>4527</departmentId>
   <type>REGULATION, REASON</type>
   <chairman></chairman>
   <judges/>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Leasing</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 28 września 2002 r. w sprawie opłat za czynności radców prawnych oraz ponoszenia przez Skarb Państwa kosztów pomocy prawnej udzielonej przez radcę prawnego ustanowionego z urzędu (Dz. U. z 2002 r. Nr 163, poz. 1349 - § 6; § 6 pkt. 5)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 355; art. 355 § 1; art. 98; art. 98 § 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. z 1964 r. Nr 16, poz. 93 - art. 15; art. 5; art. 709; art. 7091)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 355 § 1 k.p.c., art. 709^15^ k.c., art. 5 k.c</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder></recorder>
   <thesis>Korzyść z tego tytułu [zbycia przedmiotu leasingu] powinna być zaliczona na poczet pozostałych do zapłaty rat leasingowych, ale nie oznacza to, że w sytuacji, gdy korzyść ta będzie wyższa, korzystającemu należy się tą nadwyżkę zwrócić. </thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Katarzyna Płachecka</reviser>
   <publisher>Katarzyna Płachecka</publisher>
   <dateOfPublication>2017-04-27 22:00:42.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2017-04-27 09:35:53.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>