<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="154510000003521_VII_U_000437_2017_Uz_2018-04-05_002">
   <signature>VII U 437/17</signature>
   <date>2018-04-05 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2019-05-23 13:25:45.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15451000</courtId>
   <departmentId>3521</departmentId>
   <type>SENTENCE, REASON</type>
   <chairman>Małgorzata Jarząbek</chairman>
   <judges>
      <judge>Małgorzata Jarząbek</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Wysokość emerytury</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references>
      <reference>Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r. (Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483 - art. 2)</reference>
      <reference>Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 15 maja 1989 r. w sprawie uprawnień do wcześniejszej emerytury pracowników opiekujących się dziećmi wymagającymi stałej opieki (Dz. U. z 1989 r. Nr 28, poz. 149 - )</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 17 listopada 1964 r. - Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 - art. 477(14); art. 477(14) § 1)</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 14 grudnia 1982 r. o zaopatrzeniu emerytalnym pracowników i ich rodzin (Dz. U. z 1982 r. Nr 40, poz. 267 - )</reference>
      <reference>Ustawa z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (Dz. U. z 1998 r. Nr 162, poz. 1118 - art. 186; art. 186 ust. 3; art. 5; art. 6; art. 7; art. 7 ust. 5; art. 7 ust. 5 pkt. a; art. 7 ust. 5 pkt. b)</reference>
   </references>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 7 ust 5 pkt a i b ustawy o emeryturach i rentach z FUS</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>Karol Szwej</recorder>
   <decision></decision>
   <reviser>Paweł Górny</reviser>
   <publisher>Paweł Górny</publisher>
   <dateOfPublication>2019-05-23 13:25:45.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-04-08 11:49:55.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>