<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="155510050000503_I_C_000306_2018_Uz_2018-09-05_001">
   <signature>I C 306/18</signature>
   <date>2018-09-05 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2019-03-11 18:30:05.0 CET</publicationDate>
   <courtId>15551005</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>Iwona Banaszak-Popławska</chairman>
   <judges>
      <judge>Iwona Banaszak-Popławska</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Wydanie rzeczy</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art. 222 § 1 w zw. z art. 705 kc</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>stażysta Piotr Martysz</recorder>
   <thesis>Jeżeli dzierżawca utracił już władztwo nad rzeczą, którą przez pewien okres władał bez podstawy prawnej, to roszczenie o wydanie rzeczy na podstawie art. 222 § 1 kc w zw. z art. 705 kc wygasło.</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Edyta Sala</reviser>
   <publisher>Wioleta Franc</publisher>
   <dateOfPublication>2019-03-11 18:30:05.0 CET</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2019-03-11 10:39:43.0 CET</dateOfLastUpdate>
</judgement>