<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<judgement id="155515050000503_I_C_000067_2016_Uz_2016-04-22_001">
   <signature>I C 67/16</signature>
   <date>2016-04-21 02:00:00.0 CEST</date>
   <publicationDate>2016-10-04 19:15:29.0 CEST</publicationDate>
   <courtId>15551505</courtId>
   <departmentId>503</departmentId>
   <type>SENTENCE</type>
   <chairman>Patrycja Wojczuk</chairman>
   <judges>
      <judge>Patrycja Wojczuk</judge>
   </judges>
   <themePhrases>
      <themePhrase>Pożyczka</themePhrase>
   </themePhrases>
   <references/>
   <legalBases>
      <legalBasis>art 385^1^§1 kc</legalBasis>
   </legalBases>
   <recorder>Milena Awłas</recorder>
   <thesis>To przedsiębiorca musi udowodnić, że opłaty przez niego stosowane w danym stosunku obligacyjnym, do których zapłaty zobowiązany jest dłużnik, są ekwiwalentne ze świadczeniem spełnianym  przez kredytodawcę.</thesis>
   <decision></decision>
   <reviser>Małgorzata Tryzna</reviser>
   <publisher>Małgorzata Bartnicka</publisher>
   <dateOfPublication>2016-10-04 19:15:29.0 CEST</dateOfPublication>
   <dateOfLastUpdate>2016-10-04 14:16:51.0 CEST</dateOfLastUpdate>
</judgement>